Terrasheaters - gas Elektrische terrasheaters

Wilt u optimaal en tot in de late uurtjes genieten van uw tuin? Dan een terrasheater een super goed idee!

Terrasheaters zorgen voor warmte op je terras, waardoor je vaker en langer in je tuin kunt blijven. Je zit altijd lekker warm, ook als het afkoelt. Ga je een terrasheater kopen? Dan merk je dat er veel keuze is en zul je met een aantal punten rekening moeten houden. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten en welke afwegingen je kunt maken om tot de beste terrasverwarmer voor jouw situatie te komen.

Wat voor ruimte wil je verwarmen?

Gas terrasheater

Allereerst is het een belangrijke vraag wat voor soort ruimte je wilt verwarmen. Is dat een grote open ruimte in de tuin, een gedeeltelijk afgesloten ruimte of een geheel afgesloten ruimte? Je kunt je voorstellen dat in een open ruimte de warmte sneller verdwijnt en je dus meer vermogen nodig hebt voor hetzelfde resultaat. We zetten de opties op een rij:

Verwarming open ruimte: Gas
Voor een open ruimte is de keuze het ruimst. Hiervoor zijn zowel elektrische als gaskachels geschikt. Omdat de warmte niet goed vastgehouden wordt, kunt u beter terrasverwarmers kopen met een groot vermogen. Dit zijn over het algemeen gaskachels. Niet voor niets zijn dit de meest gebruikte modellen op een groot horeca terras. Liever een elektrische terrasverwarmer? Kijk dan eens naar een elektrische kachel met een hoogrendement warmtelamp die de warmte zo min mogelijk afvoert.

Verwarming gedeeltelijk afgesloten ruimte: Elektrisch
Plaats je de terrasverwarmers onder een overkapping en is de ruimte ook aan de zijkanten beschut? Dan kan de heater de ruimte sneller verwarmen. Wij adviseren hiervoor een elektrische terrasverwarmer te gebruiken. De straling van de elektrische kachel zorgt direct voor een aangename warmte.

Verwarming volledig afgesloten ruimte: Elektrisch
Een terrasverwarmer op gas is niet geschikt in een afgesloten ruimte. De gaskachel verbruikt zuurstof voor de verbranding, wat een gevaarlijke situatie kan opleveren. In een volledig afgesloten ruimte zoals een tuinhuisje of afgesloten serre kies je daarom altijd voor een elektrische terrasverwarmer. Doordat de ruimte gesloten is wordt de warmte beter vastgehouden, waardoor je ook met een lager rendement het gewenste resultaat kunt behalen.

Terrasheater op gas

Een terrasverwarmer op gas is een krachtiger apparaat met een hoog vermogen. De heater zorgt voor een aangename warmte en combineert dit in sommige gevallen met een sfeervolle vlam. Ook de gas terrasverwarmer gloeit niet. Door de gaswerking plaats je de staande gaskachel gemakkelijk daar waar je hem nodig hebt en heb je geen last van stroomkabels.

+ Krachtige werking
+ Geeft geen vervelende gloed
+ Ook mogelijk met sfeervlam
+ Draadloos in gebruik en gemakkelijk te verplaatsen
- Niet geschikt voor een afgesloten ruimte
- Duurder in gebruik

Elektrische terrasheater

Elektrische terrasverwarmers hebben een hoog rendement en zijn daardoor goedkoper in gebruik. De directe warmte voelt prettig aan, hierdoor ervaar je veel comfort met een elektrische terrasverwarmer. De modellen zijn geschikt voor binnen- en buitengebruik, ook op een kleiner balkon, op een veranda of in een afgesloten ruimte. Kies je voor een elektrische terrasverwarmer met draadloze afstandsbediening, dan pas je de warmte eenvoudig op afstand aan je wensen aan. Kun je lekker in je stoel zitten!

Kenmerken:

+ Hogere efficiëntie
+ Makkelijk te gebruiken
+ Sommige modellen zijn dimbaar en op afstand te bedienen
+ Geeft direct een aangename warmte
- Aansluiting stroomkabel