Een rookkanaal aanleggen kun je zelf!

Meer dan 45.250 doe-het-zelvers gingen je voor

557 reviews

Vragen? Bel de specialist! 9-21 uur 7 d/week

Schoorsteenrenovatie met een flexibele kachelpijpSchoorsteenrenovatie

Klik hier voor informatie over de benodigde onderdelen voor het installeren van een flexibele kachelpijp in een bestaand schoorsteenkanaal. 

Voor inbrengen van de flexibele kachelpijp dient de schoorsteenkanaal eerst enige dagen geopend te zijn zodat de binnenzijde kan drogen. Ook dient de binnenkant geveegd te worden. Dit roestvrij stalen flexibele schoorsteenkanaal wordt veelal vanaf het dak ingebracht; en met een touw naar beneden geleid. Dit is makkelijker dan van beneden naar boven. Een flexibele kachelpijp wordt gebruikt voor schoorsteenrenovatie en  als oplossing voor diverse schoorsteenproblemen zoals:

  • condenswater in het schoorsteen kanaal
  • Vocht en roetplekken
  • Terugslag van verbrande gassen
  • Gescheurd of beschadigd rookkanaal
  • Schoorsteenbrand
  • CO-vergiftiging door slechte trek

Dubbelwandig flexibel RVS rookkanaal

Er zijn twee soorten flexibele kanalen namelijk dubbellaags flexibel en enkellaags flexibel. Het dubbellaags flexibele rookkanaal heeft een gladde binnenkant wat aanslag van creosoot en andere vervuiling tegengaat, en waardoor condens niet in de pijp blijft. Bovendien is de constructie van dubbellaags flexibel steviger en het materiaal is daardoor zelfdragender. Een dubbelwandig  flexibel RVS rookkkanaal is sterker dan enkelwandig en gaat niet zo snel kapot bij het aanbrengen en het vegen. Veeg enkel met een nylon borstel!! Voor houtkachels raden we daarom dus een dubbellaags flexibel RVS rookkanaal aan! Let op: Een dubbellaags (= dubbelwandig) flexibel rookkanaal is NIET geisoleerd. Er bestaan geen geisoleerde flexibele rookkanalen. Er bestaan enkel dubbelwandig geisoleerde kachelpiipen, die niet flexibel zijn.

De twee typen kanalen met hun specifieke kenmerken staan hieronder aangegeven.

ENKELLAAGS RVS  AISI 316 L Brandstof : gas en stookolie

DUBBELLAAGS GLAD RVS  AISI 316 L Brandstof : gas, stookolie, hout, kolen

Let op: Flexibele RVS kachelpijpen worden voor u op maat gemaakt en kunnen daarom helaas niet retour worden genomen. 

Installatie

De genoemde afmetingen zijn de binnenmaten van de buis.