Enkelwandige RVS Kachelpijp

Toepassing enkelwandige kachelpijpen

De enkelwandige RVS kachelpijp wordt gebruikt in de stookkamer tot aan muur- of plafonddoorvoer afhankelijk van het materiaal wat hier gebruikt word; en voor renovatie van rechte schoorstenen. Dit RVS Rookkanaal kan gebruikt worden voor alle brandstoffen en kan makkelijk geplaatst worden in combinatie met een flexibele buis. Het rookkanaal is ook goed aan te sluiten op onze dubbelwandige geïsoleerde buizen. Onze enkelwandige buizen kunnen eventueel met een klemband aan elkaar worden bevestigd. Hierdoor komt bij een schoorsteenbrand het vuur niet bij de verbindingen naar buiten.

Enkelwandig RVS kachelpijp kenmerken

  • eenvoudige en snelle montage
  • Roestvrij staal AISI 316L (1.4404)
  • Dikte 0.6 mm
  • Overgang: 50 mm
  • Voor olie, gas en vaste brandstoffen

enkelwandig rookkanaal

Het wordt afgeraden het enkelwandige rookkanaal door een dak te voeren in verband met brandgevaar en condensatie! De kachelpijp moet afwaterend gemonteerd worden. Dat wil zeggen; het mannetjes deel (de smalle kant) moet naar onder wijzen en in het bredere deel worden gestoken. Hierdoor wordt het condens in de kachelpijp opgevangen. Met een koppelstuk kan de enkelwandige kachelpijp eenvoudig overgaan in een dubbelwandige kachelpijp.

Enkelwandige RVS Kachelpijp versus Rookkanaal

Vaak worden de begrippen kachelpijp en rookkanaal door elkaar gehaald. Het is belangrijk om te begrijpen dat een enkelwandige kachelpijp slechts een onderdeel is van het totale rookkanaal. Waarom wordt niet het gehele rookkanaal gemaakt van enkelwandige RVS kachelpijpen?

Dit komt door de situaties waarin een muur of plafond de route van de rookgasafvoer blokkeert. In dergelijke gevallen moet men overschakelen naar dubbelwandige rookkanalen om te voldoen aan strikte brandveiligheidsvoorschriften.

Buitenverwarming met Enkelwandige RVS Kachelpijpen

Enkelwandige RVS kachelpijpen zijn niet alleen geschikt voor binnengebruik; ze zijn ook perfect voor buitenkachels. Of u nu een houtkachel, pelletkachel of open haard buiten plaatst, deze kachelpijpen verhogen niet alleen het rendement van de kachel maar creëren ook een aangename sfeer en temperatuur in de buitenomgeving.

Bij het installeren van een buitenkachel is het van essentieel belang om brandbare materialen op veilige afstand te houden. Daarnaast moet het rookkanaal een lengte hebben van minimaal 2,5-3 meter om ongewenste rookvorming te voorkomen. 

In conclusie bieden enkelwandige RVS kachelpijpen een betrouwbare en duurzame oplossing voor een efficiënte rookgasafvoer. Hun veelzijdigheid maakt ze geschikt voor diverse verwarmingstoepassingen, zowel binnen als buiten, waardoor u kunt genieten van warmte met gemoedsrust en brandveiligheid.

Bekijk ook onze dubbelwandige rvs kachelpijpen