Flexibele kachelpijp

De genoemde afmetingen zijn de binnenmaten van de pijp. 

Flexibele kachelpijp kopen

De flexibel wordt als één stuk opgerold geleverd. De pijlen op de buis geven de rookrichting aan.
Deze flexibele kachelpijp heeft een hoge trekweerstand en verdraagt hoge temperaturen. De gladde binnenwand vergemakkelijkt het uitstromen van de rook in vergelijking met de traditionele enkelwandig flexibele buizen. Ook wordt het aanhechten aan de wand van roet sterk beperkt, en kan agressief condenswater niet in de rand blijven staan.

Video flexibel kachelpijpen 

 

Enkellaags of dubbellaags flexibele kachelpijp?

Er bestaan twee typen flexibele rookkanalen, namelijk dubbelwandig (of dubbellaags) flexibel en enkelwandig (enkellange) flexibel. Het onderscheid tussen dubbelwandige en enkelwandige flexibele rookkanalen zit hem in de gladheid van de binnenkant; het dubbelwandige kanaal heeft een gladdere binnenkant dan het enkelwandige flexibele rookkanaal. Een gladde binnenkant wordt aanbevolen om de vorming van creosoot en andere vervuiling te verminderen. Vooral houtkachels produceren veel creosoot. Daarom geniet een dubbelwandig rookkanaal de voorkeur bij een houtkachel of houtgestookte haard vanwege de verhoogde veiligheid en netheid.

De term "dubbelwandig" kan verwarrend zijn, omdat deze term ook wordt gebruikt voor geïsoleerd, vast pijpmateriaal. Echter, een dubbelwandig flexibel rookkanaal heeft geen isolatielaag maar is feitelijk 'dubbelgedraaid', een term die ook wordt gebruikt. Voor gashaarden is het acceptabel om enkelwandig flexibel materiaal te gebruiken.

Bovendien is de constructie van dubbellaags flexibel robuuster, waardoor het materiaal zelfdragend is. Een dubbelwandig flexibel RVS rookkanaal is sterker dan zijn enkelwandige tegenhanger en vertoont minder snel schade tijdens installatie en reiniging. Het gebruik van een nylon borstel wordt sterk aanbevolen bij het vegen! Voor houtkachels adviseren we daarom een dubbellaags flexibel RVS rookkanaal. Belangrijk om te weten: Een dubbellaags (dubbelwandig) flexibel rookkanaal is niet geïsoleerd. Er bestaan geen geïsoleerde flexibele rookkanalen. Er zijn alleen dubbelwandige geïsoleerde kachelpijpen beschikbaar, die echter niet flexibel zijn.

Eigenschappen flexibele kachelpijpen
Zeer glad
RVS staal AISI 316 L
Brandstof : gas, stookolie, hout, kolen

Klik hier voor informatie over de benodigde onderdelen.

Let op: Flexibel RVS rookkanaal wordt voor u op maat gemaakt en kan daarom helaas niet retour worden genomen. De genoemde afmetingen zijn de binnenmaten van de pijp.