Een rookkanaal aanleggen kun je zelf!

Meer dan 12.455 doe-het-zelvers gingen je voor

516 reviews

Vragen? Bel de specialist! 9-21 uur 7 d/week

Flexibele kachelpijp

Flexibele kachelpijpen

Klik hier voor informatie over de benodigde onderdelen.

Flexibel rookkanaal video

Voor inbrengen van de flexibele kachelpijp dient de schoorsteenpijp eerst enige dagen geopend te zijn zodat de binnenzijde kan drogen. Ook dient de binnenzijde gereinigd te worden. De RVS pijp wordt veelal van bovenin ingebracht; en met een touw naar beneden geleidt. Dit is makkelijker dan van onder uit. Een flexibele kachelpijp wordt gebruikt voor renovatie of optimalisatie van bestaande (gemetselde) schoorstenen of als oplossing voor diverse schoorsteenproblemen zoals:

  • Condensvorming in het schoorsteen kanaal
  • Vocht en roetplekken
  • Terugslag van verbrande gassen
  • Gescheurd of beschadigd rookkanaal
  • Schoorsteenbrand
  • CO-vergiftiging door slechte trek

Er zijn twee soorten flexibele rookkanalen namelijk dubbellaags flexibel en enkellaags flexibel. Het dubbellaags kanaal heeft een supergladde binnenkant wat aanslag van creosoot en andere vervuiling tegengaat, en waardoor condenswater niet in de pijp blijft. Bovendien is de constructie van dubbellaags flexibel steviger en het materiaal is daardoor beter ‘zelfdragend’. Dubbellaags flexibel is sterker dan enkelwandig en gaat niet zo snel kapot bij het aanbrengen en het vegen. Vegen enkel met een nylon borstel!! Voor houtkachels raden we daarom dus dubbellaags flexibel aan! De twee typen kanalen met hun specifieke kenmerken staan hieronder aangegeven.

ENKELLAAGS  RVS  AISI 316 L Brandstof : gas en stookolie

DUBBELLAAGS GLAD RVS  AISI 316 L Brandstof : gas, stookolie, hout, kolen

Let op: Flexibel RVS rookkanaal wordt voor u op maat gemaakt en kan daarom helaas niet retour worden genomen. De genoemde afmetingen zijn de binnenmaten van de pijp.

Installatie

De genoemde afmetingen zijn de binnenmaten van de pijp.