Een rookkanaal aanleggen kun je zelf!

Meer dan 45.250 doe-het-zelvers gingen je voor

557 reviews

Vragen? Bel de specialist! 9-21 uur 7 d/week

Harvia Rookgasafvoer - Kachelpijp

Harvia Sauna rookgasafvoer

Bent u op zoek naar een rookgasafvoer voor uw Harvia Sauna? Dan bent u bij Kachelconcurrent aan het juiste adres. 

Wij begrijpen als geen ander er voor iedere situatie een andere oplossing nodig is. Zo kan het immers zijn dat u uw Harvia sauna in een barrelsauna plaatst, maar wellicht ook op de benedenverdieping van uw woning. Ook het type en de hoek van het dak lopen vaak uiteen. Daarom verkopen wij, in tegenstelling tot veel andere online aanbieders, geen standaard sets voor Harvia sauna's. Wij adviseren u liever over de beste oplossing voor uw specifieke situatie, zodat u na levering niet tegen onverwachte problemen aanloopt. 

Hieronder leggen wij u uit hoe u eenvoudig een rookgasafvoer voor uw Harvia sauna samenstelt.

Liever telefonisch advies van een specialist? 040-7410009

Hoe stelt u een Harvia Rookgasafvoer samen? 

Allereerst heeft u een verloop nodig om van de enkelwandige uitgang (115 mm) van de sauna naar een dubbelwandige kachelpijp (130 mm) te gaan. Deze vindt u hier, onder de optie 'Verloop Harvia Sauna'. 

Vervolgens selecteert u het aantal rechte delen dat u nodig heeft om tot de benodigde hoogte van de uitmonding te komen. Doorgaans wordt er net boven het dak (of de bovenkant van de sauna) uitgemond. Staat er een hoger gebouw in de omgeving? Neem dan even contact op met onze adviseurs. Deze kunnen u helpen bij het bepalen van de benodigde hoogte. 

Om de opening door het dak goed af te sluiten heeft u een dakdoorvoer nodig. U kunt ook kiezen voor een dakplaat. Voor een mooiere afwerking aan de binnenzijde kunt u het gat afdichten met een rozet of afwerkingsplaat

Het kanaal sluit u vervolgens af met een regenkap

Harvia sauna afvoer door de woning of langs de gevel

Indien uw sauna zich in de benedenverdieping van uw woning bevind, dan kunt u de algemene opbouw volgen voor kachelpijpen. Bekijk via onderstaande links onze video's over het opbouwen van een rookkanaal via de gevel of door de woning.  

Rookkanaal langs de gevel Dubbelwandige rookkanalen

Naar de producten

Zoals eerder benoemd kiest u eerst het verloopstuk. Vervolgens gaat u verder met 130 mm dubbelwandige rookkanalen.